Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kadın üreticiler için başlatılan kıl keçisi desteği Köyceğiz’de devam etti.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadın üreticileri desteklemek amacıyla başlattığı kıl keçisi dağıtımı Köyceğiz’de devam etti. Kıl keçilerinin dağıtılması için düzenlenen törende 18-45 yaş arasındaki Köyceğizli 59 kadın üreticiye 2 dişi 1 erkek olmak üzere 177 kıl keçisi desteği sağlandı.
245 KADIN ÜRETİCİYE 735 KIL KEÇİSİ DAĞITILDI
Kavaklıdere, Dalaman, Menteşe, Ortaca, Datça ve Ula ilçelerinden sonra Köyceğiz’de kıl keçisi dağıtımı için düzenlenen törene katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kıl keçisi projesi kapsamında bugüne kadar 245 kadın üreticiye 735 kıl keçisi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“MUĞLA YALNIZCA TURİZM DEĞİL TARIM VE HAYVANCILIK KENTİDİR”
Gürün, yaptığı konuşmada Muğla’nın yalnızca turizm değil tarım ve hayvancılık kendi olduğunu söyledi ve şunları ekledi: “Günümüzde bir karış toprak bile çok önemli hale geldi. Yıllardır diyoruz ki toprağını satma ürününü sat. Kırsalda üretip kıyıda tüketmeliyiz. Kırsalda üretim kadınlarımızın omuzunda. Esas işi yapan kadınlarımız olduğu için kıl keçisi desteklemelerini de kadınlarımıza yapıyoruz.”

“BÖLGE İÇİN EN VERİMLİ DESTEK KIL KEÇİSİ”
Gürün, son dönemde yaşanan orman yangınlarından sonra kıl keçisinin bölge için oldukça önem arz ettiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizde yüzde 68’lik bir orman varlığı bulunuyor ve dağlarımız maki bitki örtüsüyle kaplı. Makilik alanlar kıl keçileri için doğal beslenme alanlarıdır. Bu nedenle de keçi beslenirken yeme çok bağımlı kalınmıyor. Beslenme gideri çok düşük miktarda olduğu için ekonomik olarak gelir artmış oluyor. Ayrıca keçiler dip beslenmesi yaptığı için de orman yangınlarının ilerlemesinin önüne geçilmesinde önemli rol alabiliyor”
TÖRUZ: BİRÇOK İŞİ DENEDİKTEN SONRA GİRİŞİMCİ OLMAYA AKRAR VEDİM
Kıl keçisi desteklerinden yararlanan kadınlar arasında yer alan Dilek Töruz, Osman Gürün’e desteğinden dolayı teşekkür etti ve şunları ifade etti: “Fakülteyi bitirip üstüne de yüksek lisans yapmış birisiyim. Bu zamana kadar birçok iş denedim ancak olmadı. Bunun üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik projelerinden birisi olan kıl keçisi projesinden yararlanarak kadın girişimci olmaya karar verdim.”