Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası ile birlikte ürettiği 55 ton danelik yem ve 50 ton saman balyasını üreticilere dağıttı.
Muğla’nın Milas ilçesinde Savran Mahallesi’nde düzenlenen tören ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi ve Milas Ziraat Odası ile ürettiği 55 ton danelik yem ve 50 ton saman balyasını üreticilere dağıttığını duyurdu.
Yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin 2150 hayvana kaba yem desteği sağladığı söylendi. Bunun yanında ise üreticilerin kendi ürettiği sütleri hijyenik ortamda saklayabilmeleri amacıyla Savran Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne beş ton kapasiteli süt soğutma tankı verildiği ifade edildi.
Düzenlenen kaba yem dağıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Milas Savran Kooperatif Başkanı Hasan Hüseyin Demirci, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Savran Mahalle Muhtarı İsmail Avcı ve kooperatif üyeleri ile üreticiler katıldı.
OSMAN GÜRÜN “EKONOMİK KOŞULLAR NEDENİYLE ZOR DURUMDA OLAN ÜRETİCİMİZİN ÜRETİMDE KALMASINI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”
Muğla’nın verimli topraklarıyla önemli bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, üretimde yükselen maliyetlerin çiftçilerin belini büktüğünü ve bunun bir an önce ortadan kaldırılması için gereken tarım politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Üretimde kadının rolünün büyük olduğunu belirten Gürün, “Tarımda kadın emeğine, kadının gücüne güveniyoruz. Toprağına sahip çıkan kadınlarımız oldukça gelecekle ilgili bir endişe taşımıyorum” dedi.
Milas’ın Muğla genelinde en fazla büyükbaşa sahip ilçe olduğunu söyleyen Gürün, “Milas Belediyemiz, kooperatifimiz ile iş birliği yaparak yaklaşık 340 dönüm araziye yem bitkisi ekimi yaptık ve bugün elde ettiğimiz kaba yem ve danelik yemi üreticilerimize dağıtıyoruz. Tarımdaki ekonomik koşullar nedeniyle zor durumda olan üreticimize destek olarak onların üretimde kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz.
Bu destekle yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde bir katkı sağlamış oluyoruz. Önümüzdeki yıl 340 dönüm araziyi 600 dönüme çıkararak desteğimiz devam edecek” dedi.
“ÜRETİM KAZANCA DÖNÜŞECEK, KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE GENÇLER TOPRAĞINA DÖNECEK”
Muğla’nı büyükşehir olmasından itibaren önceliklerinin tarım olduğunu ifade eden Gürün, “Atatürk’ün ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ öngörüsünün ne kadar doğru olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Tarım laboratuvarları, yerel tohum merkezi, meyve sebze kurutma tesisi, kooperatif desteklemeleri ve daha birçok hizmetle üreten bir Muğla için çabalıyoruz. Özellikle kooperatiflerimize destek veriyoruz ve güç birliği yapıyoruz. Sadece et, süt değil et ve süt ürünlerinin üretimini de teşvik ediyoruz. Markalaşmamız, birlikte üretmemiz gerekiyor.
Çok yakında ‘Kooperatifler Birliği’ kuruluşu içinde adımlar atacağız. Üretim kazanca dönüşecek, katma değeri yüksek ürünlere gençler toprağına dönecek. Kırsal ve kıyısal birlikte gelişecek. Muğla tarım, hayvancılık, turizm ve kültür kenti. En büyük zenginliği de sevgi, hoşgörü ve güler yüzü benimsemiş insan zenginliği. Birbirimize güvenelim, umutlu yarınlara birlikte yürüyelim” dedi.