Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, alabak olarak da bilinen alakarga kuşu, ipe takılarak mahsur kaldığı ağaçtan kurtarıldı ve tedavi altına alındı.
Muğla’nın Seydikemer ilçesine bağlı Bağlıağaç Mahallesi’nde, “Alabak” olarak da bilinen yaralı bir alakarga kuşunun, ağaçtaki ipe takıldığı ve mahsur kaldığı yetkililere bildirildi.
İhbar üzerine itfaiye ekipleri olay yerine Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Seydikemer İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri alakargayı mahsur kaldığı yerden kurtardı ve Çevre Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Yaralı olan alakarganın ekipler tarafından tedavi edildikten sonra yeniden doğaya salınacağı öğrenildi.
ALAKARGA (GARRULUS GLANDARİUS) HAKKINDA
Alakarga, kargagiller (Corvidae) familyasından, ormanlık alanlarda sıkça karşılaşılan bir kuş türüdür. Bilimsel adı Garrulus glandarius olan bu kuş, özellikle renkli tüyleri ve zeki davranışlarıyla dikkat çeker. Türkiye’nin hemen her bölgesinde rastlanabilir; ancak özellikle meşe ormanlarında görülme sıklığı daha fazladır.

Alakargalar genellikle kahverengimsi-gri gövdeye, siyah-beyaz desenli kanatlara ve mavi benekli tüy parçalarına sahiptir. Bu mavi tüyleri, onları diğer karga türlerinden ayıran özelliktir.
Alakarga, ses taklitleri yapabilmesiyle bilinir. Diğer kuşların ötüşlerini ve insan seslerini taklit edebilir. Meşe palamudu, böcek, solucan, küçük omurgalılar ve bazen kuş yumurtaları ile beslenir.
Özellikle meşe tohumlarını toprağa gömmeleri ormanların yenilenmesine katkı sağlar. Gömülen bazı tohumlar zamanla çimlenir. Bu durum ormanların kendini yenilemesine katkı sağlar.