Komedyen Şahan Gökbakar’ın Muğla’nın Marmaris ilçesindeki özel koruma altındaki koyda bulunan evine izinsiz güneş paneli ve su deposu yaptırmasıyla ilgili iddianame hazırlandı. Konuya ilişkin Gökbakar, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde Şahan Gökbakar’a ait kültür ve tabiat varlıkları koruma alanı içerisinde bulunan kaçak olduğu belirtilen yapıda izinsiz güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskeleye ahşap kaplamasıyla ilgili Gökbakar ile iki kişi hakkında savcılık iddianamesi hazırlandı.
Turgut Mahallesi’nde kayıtlı, mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım A.Ş.’ye ait taşınmazın, Marmaris Belediyesi ile Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekiplerince kaçak (ruhsatsız) olması nedeniyle mühürlenmesinin ardından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.
İddianamede şüpheliler Şahan Gökbakar, kardeşi Togan Gökbakar ve Çağrı Özeren’in Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından üçer yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
Konuya ilişkin Gökbakar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Birçok yerde haber çıkmış 10 yıl hapis cezası isteniyormuş ben ve kardeşim hakkında. Haberde yazana göre bilirkişi ev, iskele, çardak ve kümesin 2010-2018 yılları arasında yapılmış olduğunu tespit etmiş. Bizim tarafımızdan kanuna aykırı şekilde yeni yapı olarak; su deposu, güneş paneli ve mevcut iskeleye ahşap kaplama yapıldığı için 10 yıl hapis istemi olduğu yazılmış her yerde.”
Gökbakar, evin 2013 yılı uydu fotoğrafını koyarak 85 metrekare evin, iskelenin çardağın daha öncesinde taş fırın ve çardak olan noktayı, sekiz adet güneş paneli olduğunu, bunların yapı kayıtlarının 2018 yılında yapıldığını belirtti.
Evi 2020 yılında yapı kayıtlı olarak aldıklarını belirten Gökbakar, “Tapusunda sit alanı şerhi veya kaydı yoktu! 2022 yılında hep yapı kayıtları iptal edildi, hem de tapuya sit alanı şerhi düşüldü” dedi.
Bölgede elektrik olmadığından güneş panelleri ile elektrik sağlandığını söyleyen Gökbakar, “Suyu denizden arıtıyoruz, dolayısıyla arıtılan suyu beş tonluk bir polietilen su deposunda biriktiriyoruz. Onu da satın alıp evin arkasındaki boşluğa koyduk. Mevcut iskeleyi ahşap kaplayarak bence güzelleştirdik” ifadelerini kullandı.