Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, il genelinde kırsal mahallelerde bulunan 93 okulu ziyaret ederek, 7 bin 843 öğrenciye afet ve acil durum eğitimi verdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, üç aylık sürede kırsal mahallelerdeki 93 okulu ziyaret ederek 7 bin 843 öğrenciye afet ve acil durum yönetimi konusunda kapsamlı eğitim verdiğini açıkladı.
İtfaiye ekipleri, öğrencilere 10 bin adet boyama kitabı dağıttığını belirtti.
“KIRSAL MAHALLELERDE BULUNAN OKULLARDA EĞİTİMLERİMİZ 2025 YILINDA DA DEVAM EDECEK”
Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Mehmet Haluk Önen, kırsal mahallelerde öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bilinçli bireyler olarak yetişmesi için afet ve acil durum eğitimleri düzenlediğini ifade etti.
Eğitimlerde yangın ve diğer afetlere karşı alınan önlemler sayesinde can ve mal kaybı riskini minimize etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Önen, “Kırsal mahallelerde bulunan okullarda eğitimlerimiz 2025 yılında da devam edecek” dedi.
“İNSANLARIN ERKEN YAŞTA ALDIĞI EĞİTİMLER, ÖĞRENDİĞİ BİLGİLER GELECEKLERİNİ ŞEKİLLENDİRİR”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, büyük yangınlar atlatan Muğla’da sorumlu ve bilinçli nesiller yetişmesi için eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi.
Aras da kırsal mahallelerdeki okullarda afet ve acil durum eğitimlerinin 2025 yılında da devam edeceğini belirtti.
Aras, erken yaşta eğitimin önemini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Atalarımızın ‘ağaç yaşken eğilir’ atasözü bize çok şey anlatır. İnsanların erken yaşta aldığı eğitimler, öğrendiği bilgiler geleceklerini şekillendirir. Bizler de, Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime, bilgiye büyük önem veriyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın her konuda bilgili, donanımlı yetişmesi, ülkesine, şehrine yararlı bireyler olması için çalışıyoruz.”
“EVLATLARIMIZ ALDIKLARI EĞİTİMLER SAYESİNDE KARŞILAŞACAKLARI HERHANGİ BİR İTFAİ OLAY KARŞISINDA DAHA DONANIMLI VE HAZIRLIKLI OLACAK”
Muğla’da büyük yangınlar yaşandığına dikkat çeken Aras, özellikle kırsal mahallelerde eğitim gören çocukları okullarında ziyaret ederek yangın eğitimleri verdiklerini ve 7 bin 843 öğrenciye ulaştıklarını vurguladı.
Aras, öğrencilere verilen eğitimler ile ilgili, şu sözleri söyledi:
“Hepsi birer fidan olan bu evlatlarımız aldıkları eğitimler sayesinde karşılaşacakları herhangi bir itfai olay karşısında daha donanımlı ve hazırlıklı olacak. Yaşadıkları şehri korumak için aldıkları bilgilerle elinden geleni yapacak.”
Ekipler tarafından öğrencilere verilen eğitimlerin içerikleri ise şu şekilde:
Yangın Güvenliği: Yangınların oluşum sebepleri, yangın anında yapılması gerekenler ve yangının yayılmasını engellemeye yönelik alınması gereken önlemler anlatıldı.
Afet Farkındalığı: Deprem, sel ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemi ve afet anında yapılması gereken doğru müdahaleler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
Uygulamalı Eğitimler: Öğrencilere yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağı, tahliye planlarının nasıl yapılacağı ve diğer temel afet güvenlik uygulamaları hakkında pratik eğitimler verildi.