Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi, bugüne kadar 3 bin 202 sokak hayvanı sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşturduğunu açıkladı.
İlk kabul, yavrulu anne bakım, karantina, muayene, ameliyathane, müşahede, kedi üniteleri ile açık-kapalı kafesler ve doğal yaşam park alanlarına sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde bugüne kadar; 3 bin 202 sokak hayvanının sahiplendirildiği, 48 bin 131 sokak hayvanı tedavi edildiği ve 23 bin 234’de kısırlaştırma işlemi yapıldığı bildirildi.
Muğla Yerel Hayvan Koruma görevlisi, Şükran Güneş, Muğla’da sokak hayvanlarının sağlığı için tüm imkanları sağlayan bir hayvan bakım evine sahip olduklarını, veteriner hekimlerle uyum içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Güneş, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bu bakım evinde hayvanların sağlığı için her türlü alet edevat var. Her şey düşünülmüş. Buraya getirilen hayvanlar sağlıklarına kavuşuyor, rehabilite ediliyor ve sahiplendiriliyor. Sahiplendirme çok önemli ama rastgele değil. Hayvana değer veren insanlara yapılmalı. Hayvan sahiplenmek güzel bir şey. İnsan psikolojisi ve doğanın dengesi açısından çok önemli.”
“AMACIMIZ SAHİPLENDİRDİĞİMİZ HAYVANLARIN YENİ YUVALARINDA KALICI OLMASI.”
Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi Veteriner Hekimlerinden Merve Çamlı, sokak hayvanları için aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmetlerinin devam ettiğini; sahiplendirme konusunda seçici davrandıklarını ve amaçlarının sahiplendirilen hayvanların ailelerde kalıcı olmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Geçici Hayvan Bakım Evi’nde 10 yıldır çalıştırdığını belirten Çamlı, “Yasa gereği sahipsiz sokak hayvanlarının tüm rehabilitasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sahiplendirilemeyenleri alındığı ortama geri bırakılmak üzere ilçe belediye ekiplerine teslim ediyoruz. Bunun yanında yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü hayvan sever vatandaşlarımız ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz” dedi.
Çamlı, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Çoğu hayvan, sahipleri tarafından bakım evimize veya sokaklara terk ediliyor. Amacımız sahiplendirdiğimiz patili dostlarımızın kalıcı yuvalarının olmasıdır. Hayvan sahiplenmek isteyenlerde; daha önce bakım evimize hayvan bırakmamış olması, kiracı konumunda olmaması gibi koşullarımız bulunmaktadır. Köpek sahiplenmek isteyenlerde de bahçeli evi olanlara öncelik veriyoruz.”
Bakım evi olmayan ilçelerde Acil Müdahale Aracı ile iç-dış parazit, kuduz aşılarının yanı sıra genel sağlık kontrollerinin yapıldığını belirten Çamlı, “Acil Müdahale Aracımız bu hizmete Köyceğiz ilçemizde başlamış olup, bakımevi olmayan diğer ilçelerimizde de bu hizmetimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.