Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Osman Hamdi Bey Konağı’nın 3 bin 403, Bozüyük Kültür Evi’nin 10 bin 608 ve Belen Kahvesi’nin 53 bin yerli ve yabancı turisti ağırladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla’yı yaklaşık 4 milyon kişi ziyaret etmiş gözükürken, yerli turistlerle bu sayının yaklaşık 10 milyona ulaştığını söyleyebiliriz” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2024 yılında Muğla’da yaklaşık 10 milyona yerli ve yabancı turisti ağırlandığı açıklandı. Ocak-Kasım dönemine ait hudut kapıları verilerine göre bu ziyaretçilerin 3 milyon 679 bin 527’si yabancı turistlerden oluştu.
Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kültür evleri ve Belen Kahvesi, 2024 yılında da yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam etti.
Son bir yılda, Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Osman Hamdi Bey Konağı’na 3 bin 403 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.
Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Bozüyük Kültür Evi’ni ise 2024 yılında 10 bin 608 kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Ormancı Türküsünde adı geçen ve türküye konu olan olayın geçtiği Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Gevenes Mahallesi’nde bulunan Belen Kahvesi’ne 53 bin kişinin ziyaret ettiği ifade edildi.
12 BİN 955 TEKNENİN ATIK SULARINI TOPLANDI
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla’yı mavi yolculuk turları ve deniz araçları ile ziyaret edenlere denizde de hizmet sunduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi, sekiz atık alım teknesiyle Gökova Körfezi ve Göcek-Dalaman Koyları’nda 12 bin 955 tekneden atık su ve diğer deniz atıklarını topladığını açıkladı.
MUTTAŞ 2024 YILINDA DÖRT AYDA 343 BİN 251 YOLCUYA HİZMET VERDİ
Muğla’da Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Muğla Kent Hizmetleri İnşaat Turizm Taşımacılık Ticari İşletmecilik İletişim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (MUTTAŞ), 2024 yılının Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 343 bin 251 yolcuya hizmet verdiği belirtildi.
MUTTAŞ, iki havaalanına sahip Muğla’da, havaalanı güzergâhlarında 2024 yılında 643 bin 242 yolcuya ulaşım hizmeti verdiği ifade edildi.
BODRUM VE FETHİYE LİMANI’NDA 2024 YILINDA 529 BİN 700 TATİLCİYE HİZMET VERİLDİ
MUTTAŞ tarafından işletmesi yapılan Bodrum ve Fethiye Limanı’nda 2024 yılında 529 bin 700 tatilciye hizmet verildiği belirtildi.
Bodrum Limanı Deniz Hudut Kapısı’nda toplam 425 bin 678 giriş-çıkış yapılırken, Fethiye Limanı Deniz Hudut Kapısı’nda 104 bin 22 giriş-çıkış yapıldığı aktarıldı.
“MUĞLA, 13 İLÇESİ İLE ÖZELLİKLE YAZ AYLARINDA YERLEŞİK NÜFUSUNUN DÖRT- BEŞ KATI YERLİ VE YABANCI MİSAFİRİ AĞIRLIYOR”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, dört mevsim boyunca turistlerin Muğla’yı ziyaret etmesi ile ilgili, şu ifadeleri kullandı:
“Muğla’mız, eşsiz koyları, tarihi zenginlikleri, antik kentleri ve doğa harikası güzellikleriyle yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlayan bir turizm cennetidir. Sadece yaz aylarında değil, dört mevsim boyunca yerli ve yabancı misafirlerimize unutulmaz hatıralar yaşatan bu özel şehirde yaşıyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz.”
Aras, turizmin yalnızca güneşlenme ve konaklamayla sınırlı bir faaliyet olmadığını; kültürlerin buluştuğu, paylaşıldığı ve zenginleştiği bir köprü olduğunu belirtti.
Muğla’yı ziyaret eden turistler ile ilgili olarak Aras, şu açıklamaları yaptı:
“Bizler, misafirlerimizi geleneklerimize uygun bir şekilde baş tacı etmeli, sıcak misafirperverliğimizle Muğla’nın ruhunu onlara hissettirmeliyiz. Muğla birbirinden değerli ve özel 13 ilçesi ile özellikle yaz aylarında yerleşik nüfusunun dört- beş katı yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor. Turizm istatistiklerine baktığımızda Muğla’yı yaklaşık 4 milyon kişi ziyaret etmiş gözükürken, yerli turistlerle bu sayının yaklaşık 10 milyona ulaştığını söyleyebiliriz.”
“MUĞLA’MIZI ORTAK AKIL VE İLERİCİ FİKİRLERLE GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”
Muğla’nın turizminde marka ilçelerin, belediye hizmetlerinin daha önemli olduğunu vurgulayan Aras, “Yerli ve yabancı misafirlerimize kaliteli hizmet ve konforlu tatil için tüm belediyelerimiz var gücüyle çalışıyor” dedi.
Muğla’daki belediyelerin turizm çalışmaları hakkında bilgi veren Aras, “Büyükşehir Belediyesi olarak, ‘Dünya Kenti’ unvanını gururla taşıyan Muğla’mızın turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve bu eşsiz güzellikleri yılın 12 ayına yaymak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Hava, kara ve deniz yoluyla Muğla’ya gelen tüm turistlere en iyi hizmeti sunmak için altyapıdan yollara, denizlerden kültürel faaliyetlere kadar her alanda Muğla’nın ihtiyaçlarına yanıt verdiklerini ifade eden Aras, Muğla’nın kalkınması için çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.
Turizmi çeşitlendirmek, yeni imkânlar sunmak ve sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla ilerlemek için paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini belirten Aras, son olarak şunları söyledi:
“Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu’nu kurduk. Muğla’mızı ortak akıl ve ilerici fikirlerle geleceğe hazırlıyoruz. Hedefimiz, Muğla’mızı yalnızca ülkemizin değil, dünyanın turizm başkenti haline getirmektir.”