Marmaris’in 1. derece doğal sit ve 2. derece arkeolojik sit alanı Kızkumu Plajı’ndaki ruhsatsız yapı, belediye ekipleri tarafından mühürledi. CHP’li Cumhur Uzun, Mayıs ayında Kızkumu Plajı’nın günümüz itibariyle kim ya da kimler tarafından işletildiğine dair Meclis’e soru önergesi vermişti.
Muğla‘nın Marmaris ilçesindeki Orhaniye Mahallesi’nde, hem 1. derece doğal sit hem de 2. derece arkeolojik sit alanı olarak koruma altında bulunan Kızkumu Plajı’nda yapılan ruhsatsız yapıya belediye ekipleri tarafından müdahale edildi.
Kızkumu Plajı’nın işletmesi, eski adı MUÇEV yeni adı ise Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma A.Ş. olan şirkete verilmişti.
Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma A.Ş. tarafından özel bir firmaya kiralanan alanda, ihale sözleşmesinde yalnızca altı metrekarelik yapı izni bulunmasına rağmen yaklaşık 200 metrekarelik bir kafe inşa edildiği ve sahile çok sayıda şezlong yerleştirildiği tespit edildi.

Yapının ruhsatsız olması nedeniyle belediye ekipleri tarafından mühürleme işlemi gerçekleştirildi. Yapının yanında ayrıca iki konteynerin bulunması da dikkat çekti.
Orhaniye Muhtarlığı tarafından işletilen ve elde edilen gelirin köy derneğine aktarıldığı ifade edilen plajın, özel bir şirkete devredilmesinin ardından yapılaşma girişimlerinin yaşandığı belirtildi.

CUMHUR UZUN MAYIS AYINDA SORU ÖNERGESİ VERMİŞTİ
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Mayıs ayında Kızkumu Plajı’nın, Kıyı Yönetimi ve Çevre Koruma A.Ş. tarafından başka kişi ya da kişilere ihalesiz olarak devredilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşımıştı.
Uzun; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle 8 maddelik soru önergesi yöneltmişti.
Kızkumu Plajı’nın bu sezon ihalesiz olarak bazı şahıs ya da şirketlere devredildiğine dair söylemlerin olduğunu dile getiren Uzun, “Açılan ihalenin neden iptal edildiği, kim ya da kimlerin araya girerek halkın plajını rantın plajı haline getirmek istediği ortaya çıkmalıdır” demişti.