Yerel seçimler sonrasında Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk meclisi gerçekleştirildi. Büyükşehir meclisine Muğla Çevre Platformu’da (MUÇEP) katılım gösterdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni meclisinin ilk toplantısına Muğla Çevre Platformu’da (MUÇEP) katılım sağladı. MUÇEP Gönüllüleri meclis toplantısında beş yıl boyunca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kararlarda ekolojiyi, emeği, kadını, dezavantajlı grupları merkeze alan planlamalar oluşturması dileğinde bulunuldu.
Muğla Büyükşehir Belediye meclisinin ve Ahmet Aras’ın beş yıl boyunca yerel seçimler öncesinde imzalanan İş Birliği Protokolü kapsamında, Muğla Çevre Platformu Muğla Büyükşehir meclislerinde alınan kararları yakından takip edeceklerini açıkladılar.
Yerel seçimler öncesinde Muğla Çevre Platformu’da (MUÇEP) ve Ahmet Aras arasında imzalanan İş Birliği Protokolü’nde, dokuz iş birliği alanı şu şekilde sıralandı;
Madde 1: Ekoloji Meclisi ve Ekoloji Komitesi Kurulması
Madde 2: Hukuksal İş birliği
Madde 3: Kooperatifleşme
Madde 4: Belediye Meclisi’nde Temsiliyet
Madde 5: Kent Konseylerinin Kurulması
Madde 6: Mahalle Meclislerinin Kurulması
Madde 7: Ortak Projelerin Geliştirilmesi ve Uygulanması
Madde 8: İletişim ve Danışma
Madde 9: Protokolün Yürürlüğe Girmesi
Ayrıca İş Birliği Protokolü’nün amacı olarak şu sözlere yer verildi:
Katılımcı sosyal belediyecilik gereği belediyelerin, yerel toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı, şeffaf ve katılımcı bir şekilde yönetim süreçlerine dahil etmeleri beklenir. Böylece belediyeciliğin sadece hizmet sunumu değil, aynı zamanda toplumsal katılımı ve yerel demokrasiyi güçlendirme ödevi de yerine getirilmiş olur. İhtiyacımız olan şey; bilişim ve iletişim teknolojisinin sağladığı olanaklarla birlikte sosyal içeriğinin güçlendirildiği, ekosistemi odağına alan, dışlayıcı olmayan toplumcu bir demokrasi anlayışının inşa edilmesidir.
• Katılımcı toplumsal belediyecilik ilkesi doğrultusunda toplumun yönetim süreçlerinde söz sahibi olmasını sağlamak
• Ekoloji odaklı planlama ve projeler yapılmasını temel ilke olarak kabul etmek
• Belediye ve sivil toplum kuruluşları arasında etkili iletişim/etkileşim kanallarını yaratmak
• Toplum ihtiyaçlarının, yaşam alanlarının korunması odağında karşılanması için iş birliği yapmak
• Bu temelde ortak projeler geliştirmek ve uygulamak