Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sahip olduğu katı atık tesislerine kurduğu Biokütle Enerji Tesisleri ile 672 bin hanenin bir ay kullanacağı elektriği çöpten ürettiğini bildirdi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar çöpten 154 milyon 704 bin kilowatt elektrik üreterek, 218 milyon 810 bin Türk Lirası değerinde enerji sağladığını belirtti.
Menteşe Biyokütle Enerji Tesisi’nden 29 milyon 568 bin 564 kilowatt, Marmaris Biyokütle Enerji Tesisi’nden 31 milyon 751 bin 830 kilowatt, Fethiye Biyokütle Enerji Tesisi’nden 39 milyon 588 bin 118 kilowatt, Ortaca Biyokütle Enerji Tesisi’nden 24 milyon 505 bin 867 kilowatt, Milas Biyokütle Enerji Tesisi’nden ise 29 milyon 390 bin 67 kilowatt elektrik üretimi sağlandığı açıklandı.
Ortalama dört kişilik bir hanenin aylık elektrik enerjisi tüketimi 250 kilowatt olarak ele alındığında yaklaşık 672 bin 627 hanenin bir aylık elektrik tüketimini sağlayacak elektrik enerjisinin çöpten elde edildiği ifade edildi.
“GÜNEŞTEN DE ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN YENİ PROJELER YAPIYORUZ”
İl genelinde beş merkezde kurdukları biyokütle enerji santralleri sayesinde önemli bir enerji üretimi sağladıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bu şekilde hem çevreyi koruyoruz hem de elektrik üretiyoruz. Sadece çöp değil güneşten de elektrik üretimi için yeni projeler üretiyoruz. Elektrik maliyetlerinin artması sebebiyle bulduğumuz her enerji kaynağından elektrik üretme gibi bir düşünceye sahip oluyoruz. Bu nedenle yeni inşaatlarımızın çatılarına da güneş panelleri koyup buraların kendi enerjilerini karşılamasını sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji kaynakları için projelerimiz devam edecek” diye konuştu.