Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, özellikle kızılçam ağaçlarına yuva yaparak zarar veren ve ağaçların kurumasına neden olan çam kese böceğine karşı biyolojik mücadele başlatıldığı açıklandı.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce orman yangınlarına göre beş kat daha zararlı olduğu belirtilen çam kese böceğine karşı biyolojik mücadele başlatıldığı bildirildi.
Çalışmaların böcek zararının en yoğun olduğu bölgelerde yürütüldüğü bildirilerek, bu kapsamda hazırlanan 120 tel kafesin çam kese böceğinin yoğun olarak görüldüğü ormanlık alanlara bırakıldığı belirtildi.

Uygun noktalara yine biyolojik mücadele yöntemlerinden olan 12 adacık yapıldığı ve çam kese böceği tırtıllarıyla beslenen kuş türleri için bin 200 kuş yuvasının ağaçlara asıldığı ifade edildi.

Çam kese böceğiyle doğaya uygun biyolojik yöntemlerle mücadele ettiklerini söylen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Hayri İlhan, böcek zararlıları içinde çam kese böceğinin önemli bir yer işgal ettiğini, özellikle ağaçların gelişimini olumsuz etkilediğini kaydetti.
